McLaren do 2025. planira 18 noviteta, uključujući i nasljednika za P1

McLaren do 2025. planira 18 noviteta, uključujući i nasljednika za P1

Na goodwoodskom Festivalu brzine McLaren je objavio svoj novi poslovni plan Track25, odnosno plan razvoja ponude do 2025. koji predviđa potpunu elektrifikaciju, odnosno hibridizaciju svih modela, lansiranje 18 noviteta (što izvedbi postojećih, što u potpunosti novih vozila) te novi model u tzv. Ultimate seriji koji će naslijediti P1.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Spomenutih 18 noviteta bi trebalo podići proizvodnju do 2025. za oko 75%, odnosno u McLarenu žele do 2025. godišnje proizvoditi oko 6.000 vozila. Svi bi ti modeli trebali biti izrađeni od značajnog udjela kompozitinih lakih materijala koji će biti plod rada novog McLaren Composites Technology Centra, a svi će biti opremljeni naprednom cyber zaštitom, OTA mogućnošću nadogradnje softwarea i sl.

Nadalje, u McLarenu razviju novi lakši baterijski sustav s mogućnošću bržeg punjenja koji bi vlasnicima budućih mclarenovih vozila trebao omogućiti oko 30 minuta vožnje na trkaćoj stazi samo uz upotrebu električnog pogona, što bi moglo značiti i da Britanci spremaju isključivo električne modele.

Što se tiče nasljednika modela P1 za sada nije jasno smatraju li u McLarenu da će to biti već najavljeni model kodnog imena BP23, o kojem više možete pročitati ovdje i koji bi na tržište trebao stići tijekom 2020, ili u potpunosti novi automobil. Na kraju još dodajmo i da McLaren u istom razdoblju namjerava proširiti svoju prodajnu mrežu te broj država u kojima su njegovi modeli dostupni, uključujući tu države srednje Europe.

YouTube MP3 - Hotmail
1