McLaren 720S Spider – popularna jurilica sada u otvorenom izdanju

McLaren 720S Spider – popularna jurilica sada u otvorenom izdanju

McLarenova linija modela Super Series je dobila još jednog i to poprilično atraktivnog člana. Naime, britanski je proizvođač sportskih automobila predstavio model 720S Spider, odnosno cabrio izvedbu s električno sklopivim jednodijelnim krovom izrađenim od ugljičnih vlakana. U McLarenu tvrde kako je ovaj krov “najbrži krov” u segmentu sportskih automobila s obzirom da se može podići, odnosno spustiti za 11 sekundi pri brzinama do 50 km/h (17 sekundi pri 30 km/h kod modela 650S).

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Novi krov će smanjiti buku unutar kabine, a kupcima će biti ponuđen i opcijski krovni panel od elektrokromatskog stakla čijom će se prozirnošću, odnosno transparentnošću upravljati putem prekidača. Gašenjem motora ovaj će se panel u potpunosti zatamniti. Treba spomenuti i aerodinamičan stražnji nosač krova, kao i aktivni stražnji spojler koji će prilagoditi svoj položaj ovisno o tome je li krov podignut ili spušten.

Nadalje, ovaj je automobil opremljen standardnim 19 i 20-colnim kotačima s pirellijevim P Zero ili P Zero Corsa gumama, ovisno o izboru vozača. U McLarenu su dodali dodatnu zaštitu kod prevrtanja od ugljičnih vlakana, koja je 7 kg lakša od one čelične kod modela 650S. Kada smo se dotakli kilograma recimo da je 720S Spider težak 1332 kg, što je 49 kg više od coupea. Također, u Mclarenu kažu kako je ovaj model 88 kg lakši od svog najbližeg protivnika kojeg nisu imenovali, ali možemo pretpostaviti da misle na ferrarijev 488 Spider.

Ostatak automobila je više-manje identičan coupeu, a dakako 720S Spider se također temelji na laganoj karbonskoj konstrukciji koja je ekstremno snažna i kruta pa unatoč uklanjanju krova nisu bila potrebna nikakva dodatna ukrućenja nakon uklanjanja krova.

Također, 720S Spider pokreće bi-turbo 4,0-litreni V8 snage 529 kW, odnosno 720 KS te najvećeg okretnog momenta od 770 Nm. Ovaj je motor uparen sa 7-stupanjskim sekvencijalnim SSG mjenjačem te pogonom na stražnje kotača. Njihova suradnja je dovoljna za ubrzanje do 100 km/h za manje od 3 sekunde, dok će do 200 km/h stizati za manje od 8 sekundi. Najveća će mu brzina iznositi 341 km/h, a sa spuštenim krovom 325 km/h.

McLaren 720S Spider na tržište stiže u ožujku sljedeće godine, a kupcima će biti dostupne izvedbe Standard, Performance i Luxury. Cijena u Njemačkoj mu kreće od 273.000 Eura, dok će u Velikoj Britaniji stajati od 237.000 Funti.

Podijeli:
1