McLaren 720S – prva službena fotografija vanjštine i video najava interijera

McLaren 720S – prva službena fotografija vanjštine i video najava interijera

McLaren nastavlja s najavnom kampanjom za skorašnju premijeru svog novog vozila, odnosno modela 720S pa je tako objavljena prva službena fotografija vanjštine te dvije fotografije unutrašnjosti, kao i kratki video zapis koji najavljuje vrlo zanimljivo rješenje instrumentne ploče.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Naime, novi će McLaren imati ne samo digitalnu instrumentnu ploču, već će se ista moći preklopiti kako bi vozaču što manje dijelova interijera potencijalno odvlačilo pažnju od ceste. U slučaju preklapanja vozaču će biti vidljivi samo najosnovniji podaci, poput broja okretaja motora, stupanj prijenosa i trenutne brzine.

Uz novu instrumentnu ploču vidljivo je i da će putnike unutar kabine dočekati u potpunosti obnovljeni kokpit s novim upravljačem, središnjim stupom s novim 8-inčnim zaslonom kao središtem infotainment sustava i sl. Također, izgledno je da će 720S svojim putnicima ponuditi i nešto više prtljažnog prostora, odnosno prostora za ostavu manjih i srednje velikih predmeta.

Fotografija vanjštine je potvrdila kako će ovaj model uistinu, sukladno ranijim najavama nositi oznaku 720S te kako će imati tzv. butterfly, odnosno leptir vrata. Prvi podatak nam ujedno daje do znanja i snagu njegovog motora, a već otprije znamo da će se raditi o novom 4,0-litrenom V8 bi-turbo pogonskom stroju koji će ovaj model učiniti konkurentom lamborghinijevom Aventadoru SV i ferrarijevom 812 Superfast koji je snažniji, ali i osjetno teži od McLarena.

Što se performansi tiče za sada znamo samo da će ovaj novitet do 200 km/h ubrzati za samo 7,8 sekundi te se ponovno u potpunosti zaustaviti za svega 4,6 sekundi.

Što se vanjskog dizajna tiče 720S je i dalje prepoznatljivi član obitelji iz Wokinga, no donosi određene novosti koje možemo očekivati na modelima koji će ga slijediti, a posebno se ističu aktivno stražnje krilo / zračna kočnica, veliki stražnji difuzor, nova LED svjetla i slični detalji.

Više ćemo saznati najkasnije do početka idućeg tjedna kada bude održana službena ženevska premijera.

YouTube MP3 - Hotmail
1