Mazda za Ženevu najavila novi SUV – CX-3 ili CX-4?

Mazda za Ženevu najavila novi SUV – CX-3 ili CX-4?

Mazda je objavila prvi teaser novog modela koji će premijerno biti predstavljen sljedećeg mjeseca na ženevskom auto salonu. Za sada nema nikakvih službenih informacija o kojem je automobilu riječ, no dvije su najizglednije mogućnosti.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

S jedne strane možda se radi o europskoj izvedbi coupe crossovera CX-4 koji se trenutno prodaje u Kini. S druge strane Mazda bi u Ženevi mogla predstaviti osvježenu izvedbu modela CX-3 koji je na tržištu prisutan od 2015. Upravo se ovo potonje čini kao najizglednije rješenje.

Iz Mazde su samo poručili da će dotični ženevski novitet krasiti “zreliji Kodo dizajn” karakterističan za recentne novitet ove marke. Uz to je objavljen priloženi teaser stražnjeg kraja vozila koji nas donekle i upućuje u tom smjeru.

U svakom slučaju ženevski će novitet biti opremljen novim SkyActiv-X motorima sa SPCCI tehnologijom. Radi se o benzincima koji smjesu zraka i benzina zapaljuju putem pritiska, a ne tradicionalne svjećice. Svjećice će pak biti zadužene za zapaljivanje smjese pri većim opterećenjima, a vozaču izmjene u radu motora ne bi trebale uopće biti primjetne. Kombinirajući prednosti benzinskih i dizelskih motora novi će pogonski strojevi omogućiti razvijanje 10 do 30% većeg okretnog momenta u odnosu na standardne benzince, dok će ekonomičnost porasti za između 20 do 30%.

Podijeli:
1