Maybach bi ponovno mogao proizvoditi vlastite modele

Maybach bi ponovno mogao proizvoditi vlastite modele

Kada je Daimler revitalizirao marku Maybach pod njenom značkom se našlo nekoliko posebno dorađenih limuzina koje nisu naišle na potrebni interes kupaca. Potom je ime Maybach pronašlo svoj put do luksuznih verzija nekoliko mercedesovih modela, no ova super luksuzna marka bi u skoroj budućnosti trebala ponovno krenuti donekle samostalnim putem.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, Autocar javlja, prenoseći riječi trenutnog daimlerovog šefa Dietera Zetschea, da bi se Maybach “trebao osoviti na svoje noge, poput AMG-a.” Podsjetimo, AMG se prometnuo od isključivo tzv. kućnog mercedesovog tunera u donekle samostalnu marku čija ponuda trenutno uključuje GT coupe, roadster i novi coupe sa četvorim vratima, a uskoro će biti lansiran i superautomobil One.

Što se Maybacha konkretno tiče, za sada ne znamo u kojem će se smjeru razvijati njegova ponuda, no konceptni modeli poput crossovera Vision Ultimate Luxury i coupea te kabrioleta Vision Maybach 6 bi mogli biti dobar pokazatelj kako njemački stručnjaci promišljaju budućnost ove marke.

Prvi je najavio u osnovi nedavno predstavljenu novu generaciju modela GLS koja će zasigurno dobiti još luksuzniju izvedbu Maybach, a drugi su nam dali ideju kako bi mogle izgledati uber verzije modela S klase u coupe i cabrio karoserijskim izvedbama.

Dok ne stignu posebni maybachovi modeli ime ove marke će se i dalje koristit za posebno luksuzne dorade modela iz standardne mercedesove ponude i tu u pravilu onih iz višeg spektra. Primjerice, teško da ćemo vidjeti A ili B klasu u Maybach izdanju.

Nadamo se kako ćemo uskoro doznati više.

Podijeli:
1