Maserati predvodnik elektrifikacije grupacije FCA

Maserati predvodnik elektrifikacije grupacije FCA

Kada pomislite na električne i elektrificirane pogonske sklopove teško da bi sjetili Maseratija koji je prvenstveno poznato po svojim V8 motorima, no to bi se u skoroj budućnosti moglo promijeniti. Naime, čini se da će upravo Maserati postati predvodnik elektrifikacije pogonskih sklopova Grupe FCA.

Konkretnije, fiatov šef Sergio Marchionne je objavio kako će sva maseratijeva vozila počevši od 2019. imati elektrificirane pogonske sklopove. Riječ je o dijelu šireg FCA-ovog plana da do 2022. više od 50% vozila ove grupacije ima električne ili hibridne pogonske sklopove. U Fiatu naime smatraju kako je sudbina dizelskih motora, posebno u Europi, više no upitna te kako su upravo električni pogoni odgovor.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretniji podaci o FCA-ovom planu će biti objavljeni početkom sljedeće godine, no za sada znamo da će 2019. Levante dobiti hibridnu izvedbu, a nedugo zatim će ga slijediti novi hibridi. Također, Maserati navodno predvodi rad na razvoju nove platforme na kojem će se temeljiti budući hibridni i električni modeli pod značkom Maseratija, ali i drugih FCA-ovih marki.

Na kraju dodajmo da bi maseratijev prvi električni model trebao stići 2020.

Podijeli:
1