Maserati predvodnik elektrifikacije grupacije FCA

Maserati predvodnik elektrifikacije grupacije FCA

Kada pomislite na električne i elektrificirane pogonske sklopove teško da bi sjetili Maseratija koji je prvenstveno poznato po svojim V8 motorima, no to bi se u skoroj budućnosti moglo promijeniti. Naime, čini se da će upravo Maserati postati predvodnik elektrifikacije pogonskih sklopova Grupe FCA.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretnije, fiatov šef Sergio Marchionne je objavio kako će sva maseratijeva vozila počevši od 2019. imati elektrificirane pogonske sklopove. Riječ je o dijelu šireg FCA-ovog plana da do 2022. više od 50% vozila ove grupacije ima električne ili hibridne pogonske sklopove. U Fiatu naime smatraju kako je sudbina dizelskih motora, posebno u Europi, više no upitna te kako su upravo električni pogoni odgovor.

Konkretniji podaci o FCA-ovom planu će biti objavljeni početkom sljedeće godine, no za sada znamo da će 2019. Levante dobiti hibridnu izvedbu, a nedugo zatim će ga slijediti novi hibridi. Također, Maserati navodno predvodi rad na razvoju nove platforme na kojem će se temeljiti budući hibridni i električni modeli pod značkom Maseratija, ali i drugih FCA-ovih marki.

Na kraju dodajmo da bi maseratijev prvi električni model trebao stići 2020.

1