Maserati potvrdio novi sportski model i električni SUV

Maserati potvrdio novi sportski model i električni SUV

Talijanski proizvođač luksuznih automobila je tijekom izvještaja o poslovanju u drugom kvartalu ove godine objavio planove o lansiranju par noviteta. Točnije, već bi tijekom sljedeće godine službeno trebao biti predstavljen novi sportski model, a najavljen je i novu SUV/crossover.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo, u Maseratiju još od 2014. pričaju o lansiranju produkcijske izvedbe studije Alfieri pa je za pretpostaviti da kada danas pričaju o sportskom modelu riječ upravo o tom vozilu. No, službeno priopćenje sada ne spominje naziv automobila što je oživilo glasine da je projekt Alfieri mrtav. To ne mora nužno biti loša stvar jer neki izvori tvrde da je zamijenjen još boljim, odnosno još ljepšim novitetom.

Tijekom sljedeće godine na tržište će stići i osvježene izvedbe modela Levante, Ghibli i Quatroporte. O kakvim će se točno promjenama raditi za sada nije poznato, no ne treba očekivati nikakve drastične novosti, već blagi facelift.

Godinu dana poslije pak stiže još jedan novitet. U Maseratiju ga za sada nazivaju D-UV, no radi se o SUV/crossoveru D segmenta. Ovaj će automobil u ponudi smješten ispod Levantea i navodno će biti dostupno s električnim pogonskim sklopom.

2021. će biti predstavljena i cabrio izvedba spomenutog sportskog automobila. Također, Maserati će iste godine lansirati i novi GranTurismo. Tijekom 2022. će biti predstavljen i novi GranCabrio te redizajnirani Quattroporte. Oba ova automobila će biti dostupna s električnim pogonom.

Sljedeća generacija modela Levante je pak planirana za 2023. i također će biti dostupan s električnim pogonom. Na kraju, riječ je o FCA-u pa su odgađanja ovih planova i promjene izgledne.

Podijeli:
1