Maserati do 2020. planira još jedan SUV

Maserati do 2020. planira još jedan SUV

Dok veliki broj poklonika Maseratija željno očekuje novi GranTurismo, produkcijsku izvedbu konceptnog Alfierija i slične novitete u Maseraiju su odlučili prednost dati sasvim drugom segmentu. Točnije, fiatov šef Sergio Marchionne je potvrdio kako će Maserati do kraja ovog desetljeća na tržište lansirati još jedan SUV model.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Sukladno očekivanjima taj će se automobil temeljiti na alfinoj platformi. Drugim riječima, novi maseratijev SUV će se smjestiti ispod modela Levante te će se temeljiti na alfinom Stelviju, odnosno na platformi Giorgio koju koristi i Giulia. Glavnu konkurenciju ovom novitetu će dakle činiti modeli kao što su BMW X3, Audi Q5, Jaguar F-Pace i sl.

Za sada nije poznato koliko će ovaj novi Maserati posuditi od Stelvia, no navodno bi novi premium model mogao imati zasebnu motorizaciju drugačiju od alfinog SUV-a. Izgledno je i da će kupcima biti dostupna hibridna verzija.

Na kraju recimo kako se radi o razumljivom potezu s obzirom na daljnji trend rasta potražnje za SUV-ovima posebno u premium segmentu. Marchionne vjeruje da će lansiranjem novog SUV-a maseratijevi prihodi osjetno porasti, kao i ukupne prodajne brojke koje bi trebale dosegnuti brojku od 80.000 primjeraka godišnje.

Što se spomenutih modela GranTurismo i Alfieri tiče prvi će navodno na tržište stići do 2020, a produkcijski Alfieri bi lako mogao biti prvi električni maseratijev automobil. Njegov dolazak na tržište se također može očekivati na prijelazu desetljeća.

Podijeli:
1