Malena električna Cupra nazivat će se Raval

Malena električna Cupra nazivat će se Raval

Koncept, predstavljen prošloga ljeta u Terramaru u sklopu velike najave Cuprine električne ofenzive, sada je dobio i službeno ime, a potvrđen je i datum dolaska na tržište

Volkswagenova divizija Seat objavila je svoje poslovne rezultate za prvo tromjesečje, prema kojima su početkom ove godine imali svoj nabolje kvartal ikad, s operativnom dobiti od 144 milijuna eura. Ovaj pozitivni zamah dolazi od njihove marke Cupra, izdvojene iz Seata prije pet godina, za koju imaju velike i ambiciozne planove.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Uz poslovne rezultate objavljeni su i neki podaci o nadolazećem modelu, uzbudljivom i modernom malenom gradskom električnom automobilu. Njega su prošloga lipnja bili predstavili, s ostatkom aktualne ponude, na povijesnom autodromu Terramar kod Barcelone, a tada je koncept bio imenovan Cupra UrbanRebel.

Nekada UrbanRebel

Temelji se na platformi MEB Volkswagen koncerna te predstavlja emotivno urbano vozilo sportskog karaktera. Izrađen je djelomično od održivih materijala, uz pomoć 3D printanja i drugih modernih proizvodnih procesa. Primarni je cilj privući mlađu publiku, kojima bi ovo mogao biti prvi automobil. Električni motor bit će snage 226 KS (166 kW), što će novom gradskom “strujiću” omogućiti postizanje brzine od 100 km/h za 6,9 sekundi. Planirani doseg bit će 440 km.

Danas Raval

Koncept ovog kompaktnog električnog vozila ostao je nepromijenjen, no u Cupri su odlučili nadjenuti mu novo ime. Zvat će se, naime, Cupra Raval, prema kvartu u središtu Barcelone. Dizajniran i razvijen upravo u Barceloni, Raval će na tržište stići tijekom 2025. godine, a njegova proizvodnja planira se u Martorellu, također nedaleko Barcelone.

Iz Cupre su naglasili i kako su do sada ukupno prodali već 300.000 automobila pod svojom markom, a samo u prva tri mjeseca ove godine prodano ih je 46.600.

YouTube MP3 - Hotmail
1