Lotusov šef potvrdio dolazak SUV-a

Lotusov šef potvrdio dolazak SUV-a

Lotusov šef Jean-Marc Gales je u svom posljednjem intervjuu gotovo pa potvrdio kako će ovaj britanski proizvođač u skoroj budućnosti lansirati SUV model. Naime, Lotus je pod vodstvom Galesa popravio svoju financijsku situaciju, a nedavni ulazak kineskog kapitala će omogućiti širenje ponude.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nadalje, Lotus je već ranije izrazio interes za SUV-om, a kineski Geely, lotusov vlasnik, svakako može ponuditi tehničku pomoć u vidu dijelova i sl. pa je konačna odluka samo pitanje dana. Posebno ako svemu dodamo kako ovaj dio tržišta i dalje snažno raste, a tu su i modeli poput Urusa, budućeg ferrarijevog SUV-a…

Gales je dodao da bi potencijalni budući SUV morao zadovoljiti sve glavne karakteristike jednog Lotusa, odnosno da bi morao biti lagan, vrhunskih aerodinamičkih i voznih svojstava. Rekao je i da u Lotusu razmišljaju o SUV-u u “nekoliko veličina” što znači kako bi čak mogli lansirati više od jednog SUV modela.

Na kraju dodajmo i kako bi se lotusov SUV mogao proizvoditi u Kini, no sportski modeli će ostati isključivo britanski proizvod.

Podijeli:
1