Lexus predstavio novi kompaktni crossover UX

Lexus predstavio novi kompaktni crossover UX

Lexus je na ženevskom auto salonu predstavio svoj novi tzv. ulazni crossover model koji će se u ponudi japanske premium marke smjestiti ispod modela NX. Riječ je o automobilu pod oznakom UX, a konkurencija će mu biti vozila kako što su Audi Q3, BMW X1 i X2, Mercedes-Benz GLA i sl.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

UX je prvi lexusov model koji će se temeljiti na novoj platformi GA-C (Global Architecture – Compact). Nadalje, UX je dugačak 4495 mm, a međuosovinski mu razmak iznosi 2640 mm. Proizvođač jamči visoku razinu udobnosti te laku upravljivost i u skučenim gradskim prometnim situacijama, a tome će pripomoći i krug okretanja od 10.3 m.

Dizajn ovog automobila najbolje možemo opisati kao “čisti Lexus” s prepoznatljivom maskom, agresivnijim prednjim krajem, izraženijim linijama i sl, dok unutrašnjost djeluje kvalitetno izrađena i bogato opremljena, dakle upravo onako kako se očekuje od premium vozila. Priču zaokružuju 17 i 18-colni kotači.

Konkretniji tehnički detalji još uvijek nisu objavljeni, no za sada znamo da će kupcima biti dostupne izvedbe UX 200 koju će pokretati novi 2,0-litreni 4-cilindrični motor snage 175 KS uparen s CVT mjenjačem te izvedba UX 250h koju će pokretati spomenuti benzinac uparen s električnim motorom na stražnjoj osovini.

Oba modela će biti dostupna s F Sport paketom koji će donijeti sportski ovjes te razne dorade vanjštine i unutrašnjosti ovog automobila. Prve isporuke ovog automobila se očekuju tijekom jeseni pa će bliže tome biti poznate dodatne informacije.

YouTube MP3 - Hotmail
1