Lamborghini Urus odličan i na zemlji

Lamborghini Urus odličan i na zemlji

Lamborghini je pred predstojeću premijeru svog prvog modernog SUV-a, odnosno modela Urus objavio još jedan video teaser s kojim nam najavljuje njegove mogućnosti na makadamskim putevima. Naime, raniji teaseri su nam najavili njegove sposobnosti na snijegu i pijesku, a sada je došao red na Terru.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo, uz načine rada pogonskog sklopa Strada, Sport i Corsa kojima su opremljeni i ostali lamborghinijevi modeli, Urus, odnsono njegov izbornik ANIMA (Adaptive Network Intelligence Management), će svojim kupcima ponuditi i načine rada Terra (zemlja), Neve (snijeg) i Sabbia (pijesak).

Također, ovaj nam video daje i kratki uvid u izgled digitalne instrumentne pliče koja je dakako vrlo bliska audijevom Virtualnom kokpitu. S tehničke strane recimo kako će se Urus temeljiti na MLB Evo platformi te će ga pokretati 4,0-litreni bi-turbo V8 snage oko 650 KS. Ovaj će motor biti uparen s automatskim mjenjačem te sustavom pogona i upravljanja na sva četiri kotača.

Službena premijera će se održati 4. prosinca na posebnoj priredbi u Sv. Agati Bolonjskoj u kojoj je i sjedište Lamborghinija. Inače, u Lamborghiniju očekuju da će Urus biti veliki hit te da će kroz nekoliko godina činiti gotovo polovicu njegove ukupne prodaje. Cijena trenutno nije točno poznata, no navodno će se kretati oko 200.000 Eura.

Podijeli:
1