Lamborghini Urus napokon pokazao malo kože

Lamborghini Urus napokon pokazao malo kože

Lamborghini će uskoro službeno predstaviti svoj novi SUV, odnosno model Urus, a Talijani su objavili još jedan u nizu najavnih video teasera. Za razliku od prijašnjih video zapisa u ovom napokon možemo vidjeti Urusovu vanjštinu bez ikakve zaštitne maske.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nažalost za sada je riječ samo o pojedinim detaljima poput značke, svjetala, natpisa Lamborghini i sl, no na konačno službeno predstavljanje nećemo još dugo čekati. Naime, Lamborghini će ovaj model predstaviti početkom idućeg tjedna, odnosno 4. prosinca na posebnoj priredbi u svom sjedištu u Sv. Agati Bolonjskoj.

Do premijere podsjetimo kako će ovaj model pokretati 4,0-litreni bi-turbo V8, snage oko 658 KS, odnosno 484 kW te najveći okretni moment od 850 Nm. Motor je uparen s automatskim 8-stupanjskim mjenjačem te pogonom na sva četiri kotača standardne veličine 21 col, a opcijski će biti dostupni oni veličine 22 i 23 cola s pirellijevim P Zero Corsa gumama.

Vjeruje se i da će Urus biti opremljen sustavom upravljanja na sva četiri kotača, a svakako će biti opremljen sustavom ANIMA (Adaptive Network Intelligence Management) s pet načina rada Corsa, Strada, Sport, Terra, Neve i Sabbia.

Masa će mu se kretati oko 2154 kg, no unatoč tome Urus je poprilično brz. Točnije do 100 km/h će navodno ubrzavati za oko 3,4 do 3,7 sekundi, a najveća mu je brzina veća od 300 km/h. Nadalje, Lamborghini navodno već radi na plug-in hibridnoj verziji s V6 motorom, a u konačnici na tržište možda stigne i lakša te snažnija verzija Urus Performante snage oko 700 KS.

Podijeli:
1