Lamborghini razmatra mogućnost revitalizacije modela LM002

Lamborghini razmatra mogućnost revitalizacije modela LM002

Ljubitelji Lamborghinija znaju kako Urus nije prvi SUV iz Sv. Agate Bolonjske. Točnije, Lamborghini je između 1986. i 1993. proizvodio terenski model LM002, koji je zbog svoje robusnosti dobio nadimak Rambo Lambo. U osnovi taj je automobil bio vrlo sličan američkom Hummeru, a njegova posebnost i ukupna proizvodnja od svega 328 primjeraka mu je osigurala legendarni status.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

MotorTrend sada javlja kako bi se Rambo Lambo mogao vratiti na tržište i u lamborghinijevoj ponudi pridružiti Urusu koji je ipak prvenstveno cestovno vozilo. Spomenuti izvor prenosi riječi lamborghinijevog šefa Stefana Domenicalija koji je priznao da u Lamborghiniju razmatraju mogućnost razvoja i lansiranja “robusnog SUV-a u duhu modela LM002.”

Interes potencijalnih kupaca za takvim automobil je navodno jako velik i Talijani ne sumnjaju da bi se prodaja kretala u visokim brojkama za marku poput Lamborghinija. Domenicali je nedavno izjavio da se razmatra i mogućnost lansiranja grand tourera s 2+2 rasporedom sjedenja. Drugim riječima, nasljednik modela LM002 bi mogao biti četvrti ili peti model u ponudi razjarenog bika, ovisno o odluci koju vodstvo ovog proizvođača donese o tome koji će model ili modeli u proizvodnju.

Domenicali je rekao kako bi prije lansiranja četvrtog modela htio da Lamborghini dosegne godišnju prodaju od oko 8.000 jedinica. Posljednja godina je završen na rekordnih 5.750 isporučenih vozila, što predstavlja rast od 51% u odnosu na godinu ranije (3.815 prodanih vozila). Analitičari predviđaju daljnji rast prodaje pa se brojka od 8.000 čini vrlo dostižnom.

S obzirom na sve ove informacije četvrti, a možda i peti model u ponudi je sve izgledniji. Dok ovi noviteti (jedan ili oba) ne stignu na tržište, kupci lamborghinijevih automobila će se morati zadovoljiti s ponudom koju čini tercet: Huracan, Aventador i Urus.

Podijeli:
1