Lamborghini priprema konkurenta Panameri?

Lamborghini priprema konkurenta Panameri?

Sjećate li se konceptnog modela Estoque? Vjerojatno ne jer je od njegove premijer prošlo punih devet godina, no čini se kako je ideja o limuzinskom Lamborghiniju preživjela. Točnije, u Sv. Agati Bolonjskoj su i ranije razmišljali o lansiranju limuzine, no prednost je dobio SUV Urus koji će premijerno biti predstavljen u prosincu ove godine.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prema posljednjim izvještajima u Lamborghiniju su spremni nakon što završi priča s lansiranjem Urusa svoju pažnju i resurse usmjeriti na razvoj limuzinskog modela. Štoviše Autocar tvrdi, pozivajući se na insajdere, kako je određeni rad na razvoju ovog automobila ustvari već započeo te da se premijera može očekivati tijekom 2021.

Započeti rad na jednom ovakvom automobilu za Lamborghini i nije preveliki problem s obzirom da bi četvrti razjareni bik (Aventador, Huracan i Urus) trebao koristiti već dobro poznatu MSB platformu Grupe VW, dakle istu onu koju primjerice koriste Porsche Panamera i Bentley Continental GT.

Ipak spomenuti izvor navodi da ovaj automobil još uvijek nije dobio konačno zeleno svjetlo za proizvodnju jer u Lamborghiniju navodno razmatraju i neke druge opcije u koje bi mogli utrošiti novac, a jedna od njih je navodno i četvrti model koji bi bio inspiriran legendarnom Miurom i koji bi s u ponudi trebao smjestiti iznad Aventadora, a za njega bi se pak navodno razvila nova karbonska konstrukcija.

Nadamo se kako ćemo uskoro doznati više.

Podijeli:
1