Lamborghini predstavio Aventador S LP 740-4

Lamborghini predstavio Aventador S LP 740-4

Aventador S je ustvari osvježena izvedba, tzv. mid-life facelift predvodnika lamborghinijeve ponude koji će svojim kupcima ponuditi više snage i sustav upravljanja na sva četiri kotača. Također, tu su i unaprijeđena aerodinamička svojstva s agresivnijim body kitom preuzetim iz modela SV, koji se sprijeda očituje u novom splitteru, braniku i sl, a otraga u difuzoru, aktivnom krilu s tri položaja (ovisno o brzini automobila i odabranom načinu rada) i sl.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Zahvaljujući ovim doradama Aventador S će generirati 130% veći downforce na prednjoj osovini, dok je isti na stražnjoj narastao za 50% u situaciji kada je krilo u optimalnom položaju, a u low-drag poziciji za ogromnih 400%.

Što se motora tiče, atmosferski 6,5-litreni V12 pogonski stroj razvija dodatnu snagu od 30 kW, odnosno 41 KS, pa mu najveća snaga sada iznosi 544 kW, odnosno 740 KS, a najveći okretni moment 690 Nm. Također, ovaj će se pogonski stroj moći zavrtjeti do 8500 o/min, a s njime će Aventador S do 100 km/h ubrzati za 2,9 sekundi, dok će mu najveća brzina iznositi 350 km/h.

Nadalje, ovaj će automobil biti opremljen i s novim ispušnim sustavom koji je 20-ak posto lakši od prethodnika, a Aventador S je i prvi serijski lamborghinijev model koji će biti opremljen sustavom upravljanja na sva četiri kotača koji će mu povećati agilnost pri manjim te stabilnost prvi višim brzinama. Svakako vrijedi reći i kako je njegov napredni ovjes sada dodatnu dorađen i prilagođen upotrebi sa sustavom upravljanja na sva četiri kotača. Novost čine i posebno razvijene pirellijeve gume P Zero, a standardnu će opremu činiti karbon-keramičke kočnice koje će ovom modelu omogućiti zaustavni put od 31 m s brzine od 100 km/h.

Unutrašnjost donosi novu digitalnu instrumentnu ploču s prilagodljivim prikazom. Prve isporuke Aventadora S će na europskim tržištima krenuti sljedećeg proljeća, a preporučena će cijena kretati od 281.555 Eura (bez davanja).

YouTube MP3 - Hotmail
1