Lamborghini objasnio kako su Countach i LM002 utjecali na Urus

Lamborghini objasnio kako su Countach i LM002 utjecali na Urus

Lamborghini će početkom sljedećeg tjedna nakon službeno predstaviti produkcijsku izvedbu svog prvog modernog SUV, odnosno modela Urus, a poduža najavna kampanja se, čini se, završava video teaserom u kojoj nam šef dizajna u Centro Stile Lamborghini Mitja Borkert objašnjava utjecaj prethodnih lamborghinijevih modela na dizajn Urusa.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretnije, glavni utjecaj su imali modeli Countach i dakako LM002. Prvi je utjecao na način da će Urus imati niski profil, dijagonalne linije inspirirane ovom legendom, a utjecaj drugog će biti vidljiv posebno na blatobranima i dojmu robusnosti kojeg će Urus ostavljati na promatrača.

Podsjetimo, Urus će biti predstavljen u ponedjeljak, a do tada podsjetimo kako će ga pokretati 4,0-litreni bi-turbo V8, snage oko 658 KS i najvećeg okretnog momenta od 850 Nm. Uz pogon na sva četiri kotača (i vjerojatno sustav upravljanja na sva četiri kotača) te automatski 8-stupanjski mjenjač ovaj oko 2150 kg težak automobil će navodno do 100 km/h ubrzavati za oko 3,5 sekundi, dok će mu najveća brzina prelaziti 300 km/h.

Na kraju još dodajmo da Lamborghini navodno već radi na plug-in hibridnoj verziji s V6 motorom, a u konačnici na tržište možda stigne i lakša te snažnija verzija Urus Performante.

Podijeli:
1