Lamborghini ne namjerava proizvesti manji SUV

Lamborghini ne namjerava proizvesti manji SUV

Do ne tako davno teško je netko mogao i zamisliti da će se Lamborghini nakon modela LM002 ponovno vratiti u SUV vode, a sada je kupcima dostupan Urus. Dok mnogi proizvođači diversificiraju svoju ponudu razvojem i lansiranjem crossovera i SUV-ova različite veličine iz Sv. Agate Bolonjske je potvrđeno kako se SUV-u manjem od Urusa ne treba nadati.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Naime, u Lamborghiniju smatraju da bi manji, a time i jeftiniji SUV negativno utjecao na imidž i vrijednost marke. Također, smatraju tržišni položaj Urusa odličnim te kako nema nikakve potrebe “ići ispod toga.“

Podsjetimo, već neko vrijeme kruže glasine da Lamborghini priprema novi, četvrti model u svojoj ponudi pa su neki pretpostavili kako bi se moglo raditi o manjem SUV-u. U svakom slučaju dolazak tog modela na tržište se očekuje tek sredinom sljedećeg desetljeća pa je moguće da će do tada promijeniti mišljenje o manjem SUV-u.

Posebno ako se trend njihove popularnosti nastavi. Uostalom prije nekoliko godina su tvrdili i da nikad nećemo vidjeti značku razjarenog bika na bilo kakvom SUV-u pa… Ono što je za sada sigurno je da će Urusova modelna obitelj svakako rasti, odnosno mogu se očekivati razne posebne izvedbe i sl, a uskoro će kupcima postati dostupna i plug-in hibridna varijanta.

Ovu elektrificiranu izvedbu će pokretati porscheov sustav s 4,0-litrenim V8 pogonskim sklopom uparenim s električnim motorom kombinirane snage 690 KS te najvećeg okretnog momenta od 850 Nm. Dolazak ove verzije na tržište se očekuje za oko 18 mjeseci, a to znači da će Urus postati prvi elektrificirani Lambo.

Podijeli:
1