Lamborghini ne namjerava lako napustiti atmosferske motore

Lamborghini ne namjerava lako napustiti atmosferske motore

Lamborghinijevi konkurenti polako ali sigurno u svoju ponudu uključuju turbopunjače, a razlog je, najkraće rečeno, dakako povećanje performansi i smanjenje štetnih emisija. Čini se kako u Sv. Agati Bolonjskoj ne razmišljaju u potpunosti na takav način.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, u intervjuu Car Adviceu lamborghinijev šef Stefano Domenicali je izjavio da su atmosferski motori u samoj osnovi marke Lamborghini te da isti ne idu nikud. Također, dodao je i kako unutar Lamborghinija proporcionalno rastu pritiska za elektrifikacijom pogonskih sklopova raste osjećaj da moraju ostati vjerni svojim vrijednostima. Također, Lamborghini je uvijek bio poseban i različit od drugih i takav, prema Domenicaliju mora i ostati.

Ipak, vrijedi istaknuti kako će novi lamborghinijev SUV Urus pokretati 4,0-litreni V8 bi-turbo, a kasnije će biti dostupa i njegova hibridna verzija. Domenicalli tvrdi da upotreba ove tehnologije u Urusu i njen daljnji razvoj kroz cijelu Grupu VW, čiji je Lambrghini dio, omogućuje njenu potencijalnu ugradnju u lamborghinijeve osnovne modele ukoliko se to vremenom pokaže potrebnim. No, do tada…

Dakle, za pretpostaviti je kako će nasljednici modela Huracan i Aventador ostati pokretati atmosferskim motorima, ali do njihovog dolaska je ostalo više godina pa je s obzirom na trenutne trendove teško vidjeti odakle Domenicalliju takva sigurnost da se stvari neće mijenjati.

YouTube MP3 - Hotmail
1