Lamborghini najavio osvježeni Huracán

Lamborghini najavio osvježeni Huracán

Već je neko vrijeme poznato kako stručnjaci iz Sv. Agate Bolonjske rade na razvoju osvježene izvedbe modela Huracán, a sada su stigli prvi najavni teaseri ovog modela koji upućuju na skoru premijeru. Priloženi teaseri su objavljeni putem lamborghinijeve aplikacije za pametne telefone i nisu najviše kvalitete, no na predstavljanje ovog automobila nećemo još dugo čekati.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Koliko se iz ovih teasera da zaključiti osvježeni će Huracán dobiti redizajnirana prednja svjetla s novim LED svjetlima za dnevnu vožnju. Također, možemo vidjeti i kako će facelift obuhvatiti i prednji branik ovog automobila koji djeluje još agresivnije nego što je to bio slučaj s trenutnom izvedbom. Ranija viđenja testnog prototipa su ukazala na novi stražnji kraj s novim dvostrukim završetkom ispuha, novim difuzorom, novim otvorima za hlađenje i sl.

Nadalje, insajderi su izvijestili o većim novostima ispod kože. Prije svega mogu se očekivati veće novosti u kabini koja bi trebala biti naprednija opremljena, a najviše će se isticati veliki središnji zaslon na kojeg će biti prenijete razne funkcije, odnosno koji će zamijeniti veći broj klasičnih prekidača.

Još važnijom se čini vijest kako će osvježeni model donijeti povećanja snage 5,2-litrenog V10 motora. Podsjetimo kako ovaj pogonski stroj trenutno razvija 449 kW, odnosno 610 KS te najveći okretni moment od 560 Nm. To je dovoljno za Huracán ubrza do 100 km/h za 3,2 sekunde te da dosegne najveću brzinu od 325 km/h.

Točni podaci o povećanju snage za sada nisu poznati, no Audi R8 Performance je nedavno dobio dotjeranu izvedbu ovog motora snage 456 kW, odnosno 620 KS pa je za očekivati da će u Huracánu ovaj motor razvijati barem istu, ako ne i još veću snagu. Dakako, osnažena bi trebala biti i izvedba s pogonom na stražnje kotače (LP580-2) i to vjerojatno za isti “broj konja.”

Podijeli:
1