Lamborghini Huracan Performante – najsnažniji razjareni bik s V10 motorom

Lamborghini Huracan Performante – najsnažniji razjareni bik s V10 motorom

Performante je najnovija izvedba modela Huracan koja je samo snažnija od standardne, već i osjetno lakša, odnosno performanse su joj osjetno unaprjeđene pa će se raditi o vozilu koje je san svakog zaljubljenika u modele iz Sv. Agate Bolonjske.

Krenimo redom i recimo da ga pokreće poznati atmosferski 5,2-litreni V10 motora čija je snaga povećana 640 KS, dok mu najveći okretni moment iznosi 600 Nm (+30 KS i +40 Nm u odnosu na LP610-4 Coupe). Rast performansi samog pogonskog sklopa je omogućen raznim doradama, a između ostalog se ističu novi ventili, redizajnirani sustav usisa te ispuha. Recimo i kako je s ovim motorom i dalje uparen sada unaprijeđeni 7-stupanjski automatski mjenjač s dvije spojke, dok je pogon na sva četiri kotača.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nadalje, masa vozila he zbog dodatne upotrebe lakih materijala pri njegovoj izradi, prvenstveno većeg korištenja ugljičnih vlakana (primjerice kod novog aero kita, poklopca motora, stražnjeg difuzora, pojedinih dijelova interijera i sl.), smanjena za 40 kg. Također, poboljšana su aerodinamička svojstva vozila, a Aerodinamica Lamborghini Attiva, odnosno sustavi aktivne aerodinamike omogućuju prilagodbu aerodinamičkih svojstava uvjetima vožnje.

Sve u svemu ovaj će još agresivnije dizajnirani model do 100 km/h ubrzati za 2,9 sekundi, do 200 km/h za 8,9 sekundi, dok će mu najveća brzina iznositi 325 km/h. Kako bi se bolje nosio s dodatnom snagom i unaprijeđenim performansama izvedba Performante je dobila dorađeni prilagodljivi ovjes, upravljački i kočnički sustav, kao i sustav nadzora stabilnosti vozila.

U unutrašnjosti se posebno ističu novi digitalni zasloni kokpita prilagodljivi načinima rada Strada, Sport i Corsa, kao i nove presvlake, razni ukrasni elementi i sl. Također, svaki će kupac moći dodatno personalizirati svoj model putem lamborghinijevog Ad Personam programa individualizacije vozila.

Prodaja ove verzije Huracana kreće tijekom predstojećeg ljeta, a u Europi će mu cijena kretati od 195.040 Eura (bez poreza).

Podijeli:
1