Lamborghini Huracan Performante – najsnažniji razjareni bik s V10 motorom

Lamborghini Huracan Performante – najsnažniji razjareni bik s V10 motorom

Performante je najnovija izvedba modela Huracan koja je samo snažnija od standardne, već i osjetno lakša, odnosno performanse su joj osjetno unaprjeđene pa će se raditi o vozilu koje je san svakog zaljubljenika u modele iz Sv. Agate Bolonjske.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Krenimo redom i recimo da ga pokreće poznati atmosferski 5,2-litreni V10 motora čija je snaga povećana 640 KS, dok mu najveći okretni moment iznosi 600 Nm (+30 KS i +40 Nm u odnosu na LP610-4 Coupe). Rast performansi samog pogonskog sklopa je omogućen raznim doradama, a između ostalog se ističu novi ventili, redizajnirani sustav usisa te ispuha. Recimo i kako je s ovim motorom i dalje uparen sada unaprijeđeni 7-stupanjski automatski mjenjač s dvije spojke, dok je pogon na sva četiri kotača.

Nadalje, masa vozila he zbog dodatne upotrebe lakih materijala pri njegovoj izradi, prvenstveno većeg korištenja ugljičnih vlakana (primjerice kod novog aero kita, poklopca motora, stražnjeg difuzora, pojedinih dijelova interijera i sl.), smanjena za 40 kg. Također, poboljšana su aerodinamička svojstva vozila, a Aerodinamica Lamborghini Attiva, odnosno sustavi aktivne aerodinamike omogućuju prilagodbu aerodinamičkih svojstava uvjetima vožnje.

Sve u svemu ovaj će još agresivnije dizajnirani model do 100 km/h ubrzati za 2,9 sekundi, do 200 km/h za 8,9 sekundi, dok će mu najveća brzina iznositi 325 km/h. Kako bi se bolje nosio s dodatnom snagom i unaprijeđenim performansama izvedba Performante je dobila dorađeni prilagodljivi ovjes, upravljački i kočnički sustav, kao i sustav nadzora stabilnosti vozila.

U unutrašnjosti se posebno ističu novi digitalni zasloni kokpita prilagodljivi načinima rada Strada, Sport i Corsa, kao i nove presvlake, razni ukrasni elementi i sl. Također, svaki će kupac moći dodatno personalizirati svoj model putem lamborghinijevog Ad Personam programa individualizacije vozila.

Prodaja ove verzije Huracana kreće tijekom predstojećeg ljeta, a u Europi će mu cijena kretati od 195.040 Eura (bez poreza).

Podijeli:
1