Lagonda – električni model stiže 2021.

Lagonda – električni model stiže 2021.

Prema posljednjim saznanjima Aston Martin planira tijekom 2021. lansirati svoj prvi električno pokretani model i to pod značkom revitalizirane Lagonde, a radit će se o luksuznoj limuzini koja će biti izravna konkurencija rollsovom Phantomu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Novu električnu Lagondu je najavio koncept Vision (na slici) kojeg je Aston predstavio tijekom ovogodišnjeg ženevskog auto salona. Sada se doznaje da će upravo ovaj automobil predvoditi astonovu elektrifikaciju, a ne kako se ranije pretpostavljalo produkcijski SUV temeljen na studiji DBX.

Do produkcijskog modela studijski Vision će vjerojatno proći kroz određene izmjene, no unatoč tome astonov cilj je kupcima ponuditi “futurističku alternativu” Rolls-Royceu i Bentleyu. Drugim riječima, električni pogonski sklop, napredna oprema, nove tehnologije i sl.

Nakon limuzine pod lagondinom značkom će na tržište biti lansiran i luksuzni SUV, no za sada nije poznato hoće li i taj model imati električni pogon. Općenito astonovi će noviteti pored konvencionalnih izvedbi kupcima biti dostupni i s hibridnim pogonskim sklopovima. Električni pogoni će, barem ispočetka, čini se ipak biti namijenjeni samo nekim posebnim vozilima.

Podijeli:
1