Koenigsegg Gemera: obiteljski superautomobil s 1.700 KS

Koenigsegg Gemera: obiteljski superautomobil s 1.700 KS

Prvi četverosjed koji je ikada proizveden u Koenigseggu donosi izvanredne performanse, mnogo prostora za putnike i prtljagu, atraktivna inovativna vrata te napredni i snažni hibridni pogon

Možda i najatraktivniji automobil koji je ovih dana trebao biti predstavljen na otkazanom Geneva Motor Showu je onaj Koenigseggov. Ova kompanija za Ženevu je pripremila, a sada tek putem Interneta predstavila, potpuno novi superautomobil koji definira jednu sasvim novu klasu – u svijet brzih sportskih jurilica po prvi su puta s Gemerom donijeli automobil s četiri sjedala.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

I dalje je Gemera dizajnirana kao punokrvni sportaš, tako da inovativna vrata (samo po jedna sa svake strane) omogućavaju ulaz vozaču, suvozaču, ali i putnicima na stražnju klupu. Gledano izvana, riječ je o nepogrešivom Koenigseggovom dizajnu, zajedno s naprednim tehnološkim rješenjima poput kamera umjesto vanjskih retrovizora ili Akrapovičevih ispušnih cijevi te velikih stražnjih difuzora.

Ispod haube smješteno je pravo malo čudo. Za pogon je zadužen maleni i štedljivi trocilindraš kojeg nazivaju “maleni prijateljski div” (Tiny Friendly Giant, TFG). Zapremnine tek 2 litre, smanjene potrošnje i emisija, ovaj twin turbo motor dizajniran je da vozi i na goriva dobivena iz obnovljivih izvora. Kao takav proizvodi 600 KS.

Nadopunjen je električnim sustavom s čak tri elektromotora – dva na stražnjoj osovini koji proizvode po 500 KS i jedan dodatni, treći, smješten na radilici motora koji tome dodaje još 400 KS. Zajedno, benzinski motor i elektromotori daju Gemeri ukupnu kombiniranu snagu od čak 1.700 KS i  okretni moment od 11.000 Nm. Ubrzanje od 0 do 100 km/h mjeri 1,9 sekundi, dok je najviša brzina Gemere 400 km/h.

Pogon je na sva četiri kotača, a svaki od njih spojen je i na torque vectoring sustav te se može zasebno zakretati za maksimalnu upravljivost i sigurnost.

Sve ovo doprinosi smanjenju prostora koji pogonski sustav zauzima, pa je tako u Gemeru, osim četvero ljudi, moguće smjestiti i zavidnu količinu prtljage. Automobil je dužinom prilagođen standardnim obiteljskim garažama, visinom za obične gradske ceste, rubnike i uspornike. Koenigsegg najavljuje da će proizvesti tek 300 primjeraka Gemere, čiju cijenu nisu objavili.

YouTube MP3 - Hotmail
1