Kia XCeed stiže u Ženevu?

Kia XCeed stiže u Ženevu?

Proizvođači automobila danas u ponudi gotovo pa ne mogu imati previše crossovera. Znaju to i u Kiji pa pripremaju skori dolazak još jednog “povišenog” vozila. Točnije, radi se o automobilu koji će se temeljiti na novom Ceedu, a vjeruje se da će nositi oznaku XCeed.

Kao što mu i samo ime kaže ovaj će automobil biti povišena izvedba Ceeda te će se u kijinoj crossover/SUV ponudi smjestiti između Stonica i Sportagea. XCeed bi bio kijin odgovor na VW-ov Golf Alltrack, Ford Focus Active i druge slične modele. Također, postat će četvrti član modelne obitelji novog Ceeda, uz klasični hatchback, karavanski Sportswagon i ProCeed.

Unatoč manjim dizajnerskim promjenama i podignutoj podnici XCeed bi trebao imati pogon na prednje kotače, no mogu se očekivati pomoćni sustavi namijenjeni povećanju prianjanja pogonskih kotača na klizavim podlogama. Motorizacija bi trebala biti vjerno prenijeta iz novog Ceeda pa se mogu očekivati poznati benzinski (1.0 i 1,4) te dizelski 1.6 turbo motori. Slično vrijedi i za ponudu mjenjača, većinu interijera te opreme.

S obzirom da je u posljednje vrijeme u nekoliko navrata primijećen razvojni, testni prototip ovog automobila pretpostavlja se da će premijera biti održana vrlo brzo. Vjerojatno već na predstojećem ženevskom auto salonu početkom ožujka. Ako XCeed stvarno bude predstavljen u Ženevi, početak prodaje se može očekivati sredinom, odnosno u drugoj polovici godine.

Podijeli:
1