Kia Sportage u posebnoj izvedbi Black Design

Kia Sportage u posebnoj izvedbi Black Design

Nova izvedba već je u prodaji i u domaćim Kia salonima, a cijenom je identična Fresh razini opreme

Kijini stručnjaci vjeruju kako su pronašli zanimljivu formulu kako dodatno aktualizirati popularnost SUV modela Sportage. Naime, pripremili su posebnu izvedbu nazvanu Black Design LED koja ovaj model ukrašava crnim vanjskim detaljima. Iako je riječ o modelu koji se opremom, ali i cijenom oslanja na treći po redu, Fresh paket, tu si i neki posebni detalji.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Sportage Black Design LED je sprijeda i straga dobio novi zatamnjeni Kia logotip, dok je srebrni natpis Sportage – također zamijenjen crnim sjajnim slovima – sada rastegnut preko središnjeg dijela prtljažnih vrata. 17-inčni aluminijski naplatci također su crni, sa zatamnjenim Kia logom u središtu naplataka i s ručicama vrata u boji karoserije umjesto dosadašnjih kromiranih.

Dizajn eksterijera unaprijeđen je dodacima crne sjajne boje koji autu daju dinamičniji i osvježen izgled. Tu su između ostalog drugačija rešetka maske, prednji i stražnji ukrasni pokrov podvozja, nova prednja svjetla, prednja svjetla za maglu te krovni nosači crne sjajne boje. Pored toga ova izvedba ima i crne sjajne bočne pragove.

Dvije benzinske i tri dizelske opcije

Ograničena serija moguća je u 7 boja karoserije skladnih s tamnijim dodacima, a čime dočaravaju agresivniji izgled. To su crna (Pearl Black), dvije bijele (Deluxe White i Casa White), dvije srebrne (Lunar Silver i Penta Metal), crvena (Infra Red) i plava (Blue Flame).

Proizvodnja Sportagea u izvedbi Black Design nedavno je počela u Kijinoj europskoj tvornici u slovačkoj Žilini, a moguće ga je nabaviti i u domaćim prodajnim salonima. Birati se može između 5 motora. Tu su 1,6-litreni T-GDi turbo benzinski motor od 177 KS, dok atmosferski 1,6 GDI benzinac ima 132 KS. Tri su izvedbe 1,6-litrenog dizelskog motora Smartstream – 115 i 136 KS.

Treća dizelska opcija je EcoDynamics+ 1,6 CRDi 48-voltni motor s blagim hibridom koji ima identičnu snagu i okretni moment kao i druga izvedba (136 KS, 320 Nm), uz niže emisije. Snažniji benzinac te mild hibridni dizelaš imaju opciju i 4×4 pogona. Samo početna benzinska i dizelska verzija dolaze isključivo uz 6-stupanjski ručni mjenjač, dok je kod ostalih opcija i 7-stupanjski automatski mjenjač s dvostrukom spojkom.

Cijene se kreću od 190.999 kn za početni benzinac, preko deset tisuća kuna skupljeg početnog benzinca, pa do 242.999 kuna za mild hibrid dizelaša s pogonom na sva četiri kotača te upregnutog 7DCT mjenjačem.

Podijeli:
1