Kia predstavila osvježeni Sportage s dizelskim blagim hibridom

Kia predstavila osvježeni Sportage s dizelskim blagim hibridom

Kia je objavila prve fotografije i službene podatke o osvježenoj izvedbi modela Sportage koja će na europska tržišta stići ove jeseni. Kako se i očekivalo najveću novost čini tzv. blagi hibridni pogonski sklop s 2,0-litrenim dizelskim motorom, ali tu je i novi 1,6-litrena dizelska jedinica koju službeni navodi opisuju kao “najčišći dizelski motor kojeg je Kia do sada proizvela.”

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Pored toga tu je nekoliko dorada vanjštine i interijera, koje uključuju nove prednje i stražnje branike, redizajnirana prednja i stražnja svjetla, dotjerane prednje maglenke te novu ponudu kotača veličine između 16 i 19 cola. Također, Kia je ponudu ovog modela obogatila i s pet novih boja, a modeli iz GT-Line paketom će imati i nekoliko novih posebnih detalja.

Interijer će se moći pohvaliti novim upravljačem, izmijenjenom instrumentnom pločom, novim dvobojnim presvlakama i sl, a bogatiji je i popis standardne i opcijske opreme, uključujući i nekoliko sustava pomoći vozaču. Nadalje, Kia je ovaj model opremila i unaprjeđenim infotainment sustavom koji će ubuduće dolaziti sa standardnim 7-inčnim središnjim zaslonom te opcijskim veličine 8-inča.

Što se ranije spomenutih tehničkih novosti tiče, za sada znamo da će blagi hibrid nositi oznaku EcoDynamics+. Ukratko 2,0-litreni dizelski motor je uparen s malom 0,46 kWh i 48-voltnom litij-ionskom baterijom i novim elektropokretačem-generatorom oznake MHSG (mild-hybrid starter-generator). Potonji je povezan s radilicom dizelaša i pod opterećenjem pridonosi mu s dodatnih 10 kW, odnosno 14 KS. Više o njemu možete pročitati ovdje.

Novi 1,6-litreni CRDi zamjenjuje dosadašnji 1,7-litrenu jedinicu i bit će dostupan u dvije verzije snage 115 i 136 KS. Potonja izvedba će biti dostupna s pogonom na sva četiri kotača i 7-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvije spojke.

Podijeli:
1