Kia predstavila novi Ceed

Kia predstavila novi Ceed

Treća generacija kijinog kompakta iz C segmenta je upravo predstavljena, a šira javnost će se ovim automobil imati priliku osobno upoznati na predstojećem ženevskom auto salonu. Uz moderniji dizajn, bogatiju opremu i veću kvalitetu izrade te naprednija vozna svojstva novi će Ceed nositi i novo ime, odnosno iz imena je napokon uklonjen iritantni apostrof.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Na spomenutom ženevskom auto salonu Kia će predstaviti još jednu karoserijsku izvedbu ovog modela, a za vjerovati je da je riječ o karavanskom Sportswagonu. Kao i njegov prethodnik i novi je Ceed dizajniran u Frankfurtu, a proizvodit će se u slovačkoj Žilini. Proizvodnja će započeti u svibnju što znači kako će prodaja krenuti sredinom godine.

Novi se Ceed temelji na K2 platformi te je 20 mm širi te 23 mm niži, a međuosovinski razmak mu je ostao isti, odnosno iznosi 2650 mm. Stražnji je prevjes produžen za 20 mm, a prednji skraćen za 20 mm. Obujam prtljažnika je povećan na 395 l, a ponuda prostora unutar putničke kabine je također narasla. Kupcima će biti ponuđeno 12 boja eksterijera te nekoliko setova naplataka veličine između 15 i 17 cola.

Novi dizajn vanjštine prati i temeljito dorađen interijer, bogatija sigurnosna oprema i sustavi pomoći vozaču te novi infotainment koji uključuje i novi središnji tzv. zaslon koji će dolaziti u tri izvedbe veličine 5, 7 i 8 inča. Dodatna personalizacija će biti moguća kroz izbor izmešu nekoliko različitih presvlaka, razne dodatne opreme i sl.

Ovaj će model pokretati nekoliko benzinskih i dizelskih motora uključujući i 1,0-litreni T-GDI snage 120 KS, kao i novi 1,4-litreni TGDi snage 140 KS. Na pojedinim tržištima će biti dostupan i 1,4-litreni MPi, a dizelsku će ponudu činiti 1,6-litreni CRDi snage 115 i 136 KS. Svi će motori biti upareni sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, a s pojedinim će pogonskim strojevima biti dostupan i 7-stupanjski automatski mjenjač s dvije spojke.

Podijeli:
1