Kia predstavila električni Niro

Kia predstavila električni Niro

Kia je na priredbi International Electric Vehicle Expo održanoj u Južnoj Koreji predstavila električnu izvedbu modela Niro. Riječ je o modelu kojeg je najavio studijski model Niro EV, a predstavljena produkcijska verzija je nešto bliža standardnoj i plug-in hibridnoj izvedbi ovog automobila.

Produkcijski Niro EV će se od ostatka ponude vizualni prvenstveno razlikovati posebnim branicima i maskom motora na kojoj se nalazi utičnica za punjenje njegovih baterija. Tu su još i drugi pojedini jedinstveni detalji poput svjetala, raznih elemenata aero paketa, posebnih 17-colnih naplataka i sl.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Što se tehničkih podataka tiče za sada znamo da će ovaj model svojim kupcima biti dostupan u dvije verzije, odnosno s dvije baterije različitog kapaciteta. S jedne strane tu je baterija kapaciteta 39,2 kWh koja bi trebala omogućiti autonomiju od oko 240 km, a baterija kapaciteta 64 kWh bi trebala biti dovoljna za autonomiju od skoro 400 km.

Za sada nema drugih konkretnijih podataka o tehničkim karakteristikama ovog automobila, osim da mu dimenzije iznose 4375 x 1805 x 1560 mm te da mu je međuosovinski razmak dugačak 2700 mm. Proizvođač je istaknuo kako će produkcijski model biti bogato opremljen sigurnosnom tehnologijom, odnosno sustavima pomoći vozaču.

U svakom slučaju u Kiji očekuju dobre prodajne rezultate ovog automobila koji bi uskoro trebao postati dostupan na mnogim svjetskim tržištima. Na svom domaćem južnokorejskom tržištu Niro EV je već premašio brojku od 5.000 narudžbi.

Podijeli:
1