Kia predstavila Ceed GT snage 204 KS

Kia predstavila Ceed GT snage 204 KS

Novi Ceed GT pokreće 4-cilindrični 1,6-litreni T-GDI benzinski motor snage 204 KS te najvećeg okretnog momenta od 265 Nm. Ovaj će motor pored standardnog ručnog 6-stupanjskog biti moguće upariti i sa 7-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvije spojke. Ovaj potonji će dolaziti s ručicama za izmjenu stupnjeva prijenosa na upravljaču te će nuditi vozaču na izbor nekoliko načina rada.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Pogon će dakako biti na prednje kotače. U Kiji navode i kako su dodatno unaprijedili upravljački sustav koji je sada izravniji i komunikativniji, a posebno je dotjeran i ovjes pa je podnica snižena za 135 mm. Nadalje, kako bi se bolje nosio s dodatnom snagom Ceed GT dolazi i sa snažnijim kočnicama.

Točnije, standardni prednji diskovi promjera 288 mm su zamijenjeni s onim većima promjera 320 mm. Također, ovi diskovi su i nešto deblji, a kriju se iza standardnih 18-colnih kotača na kojima se nalaze michelinove Pilot Sport 4 gume dimenzija 225/40 R18.

Uz veće kotače, vizualne dorade uključuju agresivniji prednji i stražnji kraj što je zasluga novih branika i maske motora, a tu su i novi završeci ispuha, stražnji difuzor, krovni spojler, razni ukrasni elementi i sl. U unutrašnjosti su prije svega primjetna sportska sjedala, nove presvlake, crna presvlaka krova te također nekoliko ukrasnih elemenata.

Službena premijera ovog automobila će se održati na predstojećem pariškom auto salonu početkom sljedećeg mjeseca, a prodaja će započeti početkom iduće godine. Za proizvodnju ovog automobila je zadužena kijina tvornica u slovačkoj Žilini.

YouTube MP3 - Hotmail
1