Kia potvrdila dizelske motore za Stinger

Kia potvrdila dizelske motore za Stinger

Kia Stinger je jedna od zvijezda detroitskog salona, a ovaj će automobil stići i na europska tržišta. Ono što se ranije pretpostavljalo, sada je dobilo i svoju službenu potvrdu, a to je da će europskim kupcima ovaj GT biti dostupan i s dizelskim pogonkim strojevima.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Štoviše u Kiji kažu kako razmatraju mogućnost razvoja i prodaje hibridne i u potpunosti električne izvedbe novog modela. Prva je gotovo sigurna, a o drugoj se još razmišlja i konačna će odluka ovisiti o potražnji.

No, vratimo se dizelima i recimo kako će dizelski Stinger premijeru imati već na ženevskom salonu u ožujku. Konkretnije, radit će se o 2,2-litrenom 4-cilindričnom turbo motoru snage od 200 KS i najvećeg okretnog momenta od 440 Nm koji će biti moguće upariti s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem te s pogonom na sva četiri kotača. Ovaj će model do 100 km/h ubrzavati za 8,5 sekundi i dostizati najveću brzinu od 225 km/h.

Benzinsku ponudu će činiti 2.0 turbo snage od 255 KS te 3,3-litreni bi-turbo V6 pogonski stroj snage od 370 KS i najvećeg okretnog momenta od 510 Nm. Očekuje se kako će prodaja Stingera u Europi započeti do kraja ove godine. Kupcima će biti ponuđene izvedbe s pogonom na stražnje te na sva četiri kotača, a standardnu će opremu činiti 8-stupanjski automatski mjenjač.

YouTube MP3 - Hotmail
1