Kia Picanto X-Line ili draga, smanjio sam Sportage

Kia Picanto X-Line ili draga, smanjio sam Sportage

Kia će na ovogodišnjem frankfurtskom auto salonu predstaviti novu izvedbu modela Picanto, a riječ je o verziji X-line koja je inspirirana modelima Sportage i Sorento i svojim će kupcima ponuditi novu motorizaciju, crossoverski styling te povišenu podnicu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Picanto X-line pokreće 1,0-litreni 3-cilindrični T-GDI iz modela Cee’d i Rio koji razvija snagu od 100 KS te najveći okretni moment od 172 Nm. Drugim riječima, radi se o najsnažnijem Picantu do sada koji će do 100 km/h ubrzati za 10,1 sekundu uz prosječnu potrošnju od 4,5 l/100 km te emisiju CO2 od 104 g/km. Isti će se motor identičnim performansama naći i u Picantu GT-Line.

Što se vizalnih dorada tiče X-Line će se moći pohvaliti većim branicima s novim LED svjetlima za maglu, a tu su i dodatna zaštita pragova i lukova blatobrana, nova maska motora, 16-colni kotači, i sl, dok će u unutrašnjosti novost činiti aluminijske pedale, 7-inčni zaslon, kamera za vožnju unatrag, bežični punjač mobitela, novi upravljač te pojedini ukrasi.

Također, ovaj će model imati 15 mm višu podnicu od standardne verzije, a uz relativno bogatu standardnu sigurnosnu opremu kupci će moći odabrati i sustav autonomnog kočenja u nuždi AEB (Autonomous Emergency Braking)

Prodaja ovog automobila će na europskim tržištima krenuti do kraja godine.

YouTube MP3 - Hotmail
1