Kia ima novi slogan, strategiju i dugoročne planove za elektrifikaciju

Kia ima novi slogan, strategiju i dugoročne planove za elektrifikaciju

Kia Motors Corporation, od sada - bez Motors

Kia je predstavila nove detalje strategije brenda i svoje ambicije za budućnost. Sukladno novom sloganu "Movement that inspires" (Pokret koji inspirira) otkrivena je nova strategija koja najavljuje kako će Kia odsad strankama pružati održiva rješenja mobilnosti, a ne samo vozila

Kia je predstavila svoju novu kompanijsku strategiju, koja uključuje premještanje fokusa na rješenja mobilnosti, a uveden je i novi slogan koji će odražavati poslovnu politiku. Uz promjenu tradicionalnog poslovnog modela koji se temelji na proizvodnji, Kia se odlučila i za promjenu korporativnog imena. Uklanjanjem riječi ‘Motors’ iz imena (prethodno ‘Kia Motors Corporation’) Kia će se raširiti na nova i rastuća poslovna područja, jer će odsad stvarati proizvode i usluge mobilnosti koje će unaprjeđivati svakodnevicu njenih stranaka.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Od sada samo Kia

Ho Sung Song, predsjednik uprave i direktor Kia Corporation, rekao je: “U Kiji vjerujemo kako prijevoz, mobilnost i kretanje predstavljaju ljudska prava. Naša vizija je da globalno stvaramo održiva rješenja mobilnosti za stranke, zajednice i društva. Danas krećemo s ostvarivanjem ove vizije i to predstavljanjem nove namjene brenda i strategije za budućnost.”

Kijin novi slogan “Movement that inspires” (Pokret koji inspirira) predstavljen je kao središte manifesta brenda koji odražava Kijinu novu namjenu inspiriranja stranaka proizvodima, uslugama i njihovim iskustvom s brendom. Kia je “u pokretu” već više od 75 godina. Isprva su u tvrtki nastajali prvi korejski bicikli, nakon toga je krenula proizvodnja motocikala i dostavnih vozila. Danas je Kia jedan od najvećih proizvođača automobila na svijetu.

7 novih isključivo električnih vozila do 2027. godine

Kia je fokusirana na veću popularizaciju baterijskih električnih vozila (BEV) i namjerava osnažiti svoju globalnu ponudu modela lansiranjem 7 novih BEV-ova do 2027. godine. Ti novi modeli će uključivati putnička vozila, sportske terence i monovolumene u različitim razredima, a svi će biti opremljeni najsuvremenijim tehnologijama koje omogućavaju veliki domet i brzo punjenje te će biti izrađeni na nedavno predstavljenoj električnoj globalnoj modularnoj platformi (E-GMP).

Kia također razvija različita namjenska vozila (PBV) za poslovne kupce. Ova posebna vozila nastajat će na prilagodljivoj skateboard platformi, s modularnim karoserijama dizajniranim za specijalne potrebe mobilnosti različitih poslovnih i flotnih kupaca.

Do 2030. godine očekuje se da će doći do peterostrukog rasta potražnje za namjenskim vozilima, prije svega zbog brzog i konstantnog rasta e-trgovine i car-sharing usluga. Kia će svoja namjenska vozila sastavljati po željama poslovnih i flotnih kupaca. To mogu biti npr. car-sharing vozila, niskopodna logistička vozila i različita dostavna vozila.

Razvoj ekološki prihvatljivijih usluga mobilnosti

Drugi strateški cilj dugoročnog plana Kije je širenje poslovanja kako bi kompanija mogla pružati ekološki prihvatljivije usluge mobilnosti fokusirane na električna i autonomna vozila u najznačajnijim velegradovima svijeta.

Kia također uspostavlja druge usluge mobilnosti, kao što je npr. WiBLE, zajednička kompanija za usluge car-sharinga sa španjolskim energetskim velikanom Repsol.

Novi e-Crossover i novi logotip

Kijin prvi 100% električni automobil sljedeće generacije bit će razotkriven u prvom kvartalu ove godine i predstavljat će utjelovljenje Kijinog novog fokusa na elektrifikaciji. Taj isključivo baterijski električni crossover na platformi E-GMP moći će se pohvaliti dometom od preko 500 kilometara s jednim punjenjem i brzim punjenjem za manje od 20 minuta. To će biti i prvi globalni model s Kijinim novim logotipom.

Sa svojom sve bogatijom ponudom BEV-ova Kia želi do 2025. godine imati 6,6 posto tržišnog udjela na globalnom tržištu takvih vozila, dok bi im do 2026. godine globalna godišnja prodaja trebala dostići 500.000 električnih vozila.

Podijeli:
1