Kako lokalnom cestom prevesti 72 metra dugu konstrukciju?

Kako lokalnom cestom prevesti 72 metra dugu konstrukciju?

Prijevoz cestovnog mosta za znakove i naplatu cestarine dugog gotovo 72 metra u jednom komadu obavljen je nedavno u SAD-u, a sve je zabilježeno kamerama. U videu ne nedostaje uzbuđenja i atraktivnih prizora

Prijevoz velikih tereta nekima je tek smetnja na cesti, drugima, poput kompanije Buchanan Hauling to je svakodnevni posao, a nama ostalima – izvor zabavnih video materijala na koje ponekad naiđemo na Internetu. Ovoga puta radi se o transportu gotovo 72 metra duge konstrukcije mosta koji će biti postavljen preko autoceste, a na njega će biti postavljeni prometni znakovi i elektronički uređaji koji služe za elektroničku naplatu cestarine.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ovaj je stup proizveden na Floridi, a da bi bio postavljen na jugu ove američke savezne države trebalo ga je prevesti tegljačem i posebnom prikolicom preko niza lokalnih cesta i autocesta sve do finalne destinacije. Put je uključivao nekoliko zahtjevnih manevara, posebice skretanja pod 90° na manjim cestama, za što je potrebno precizno uskladiti “koreografiju” vozača i svih ostalih pomagača.

Masa ovog tereta bila je 152 tone, a uz već spomenutu dužinu od 71,6 metara niti širina od 4,2 metra mu nije baš standardna za obične prometnice. Za ovaj je pothvat trebalo blokirati velik broj prometnica i raskrižja, pa je sve skupa bio jedan oveći logistički pothvat. S YouTube kanala Big Rig Videos sve su zabilježili kamerama, a njihov atraktivni video prenosimo u nastavku.

YouTube MP3 - Hotmail
1