Jeep Gladiator od 2020. i na europskim tržištima

Jeep Gladiator od 2020. i na europskim tržištima

Vozilo s kojim se Jeep vraća u segment pickupova, odnosno model Gladiator, će po prvi put stići u Europu ovog ljeta. Točnije, dogodit će se to u jeepovom ljetnom kampu (Jeep Camp) 12. srpnja u talijanskim Dolomitima u mjestu San Martino di Castrozza.

U ovom alpskom skijalištu Jeep će omogućiti potencijalnim kupcima da se bolje upoznaju s Gladiatorom koji će se uskoro naći i na europskim tržištima. Naime, iz Fiata je potvrđeno da će prodaja modela Gladiator na Starom kontinentu početi tijekom sljedeće godine.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo, Gladiator je premijerno predstavljen krajem prošle godine na auto salonu u Los Angelesu, a proizvodnja je povjerena jeepovim pogonima na Toledu, u Ohiu. Proizvođač ga j predstavio kako “najkompletniji picku srednje veličine ikad” te njegovim kupcima obećava “visoku razinu funkcionalnosti, najbolje performanse kada je riječ o mogućnosti vuče u svom segmentu, slobodu te vrhunske off-road sposobnosti.”

U SAD-u cijena ovog automobila kreće od 33.545 dolara, što je 5.600 dolara više od baznog Wranglera. Kupcima je za sada dostupna samo izvedba pokretana 3,6-litreni Pentastar V6 motorom snage 290 KS i najvećeg okretnog momenta od 352 Nm. Od sljedeće godine na tržište će stići i dizelski 3,0-litreni V6 snage 265 KS i najvećeg okretnog momenta od 600 Nm.

Europske cijene za sada nisu poznate, no možda više doznamo već ovog srpnja.

Podijeli:
1