Je li to Mercedes-Benz pokazao kako će izgledati Project One i GLB?

Je li to Mercedes-Benz pokazao kako će izgledati Project One i GLB?

Mercedes je objavio nekoliko fotografija raznih uradaka svog dizajnerskog tima i čini se kako se na njima nalaze studije već potvrđenog superautomobila čiji se razvoj trenutno vodi pod imenom Project One te budućeg kompaktnog SUV-a za kojeg se vjeruje da će nositi oznaku GLB.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo se, Project One je je superautomobil kojeg će pokretati prilagođeni hibridni F1 pogonski sklop snage od oko 1000 KS, a kojeg će činiti električni motor te 1,6-litreni turbo V6. Uz nisku masu i vrhunske aerodinamičke sposobnosti ovaj će automobil ostvarivati zavidne performanse. Cijena bi navodno trebala biti veća od 2 milijuna Eura, a proizvest će se između 200 do 300 primjeraka.

Drugi zanimljivi izložak je kompaktni SUV, a vjeruje se kako je riječ o GLB-u, no moguće je da se radi o modelu koji će biti dio EQ modelne linije. Drugim riječima, možda je ovo budući mercedesov električni crossover.

Na kraju tu je i maketa luksuzne sportske limuzine, no možemo samo nagađati kako bi mogla biti riječ o projektu vezanom uz Maybach.

YouTube MP3 - Hotmail
1