Je li Dacia najavila novi kompaktni crossover?

Je li Dacia najavila novi kompaktni crossover?

Dacia u ovoj godini slavi pedeset godina postojanja i pored prisjećanja na skromne početke, nagli razvoj zadnjih dvadesetak godina kada ju je preuzela Grupa Renault i slične događaje čini nam se kako je ova rumunjska marka odlučila iskorititi ovu prigodu te najaviti i svoj novi model.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Za sada o njemu ne znamo gotovo ništa i na priloženoj slici vozilo je i dalje skriveno od pogleda. Trenutno postoji više teorija o tome o čemu se točno radi. S jedne strane ima onih koji vjeruju da je riječ o već najavljenoj rafiniranijoj i nešto skupljoj izvedbi DUstera koja će biti predstavljena u Moskvi ovog kolovoza i biti namijenjena prvesntveno ruskom tržištu.

S druge strane neki vjeruju kako bi se moglo raditi o novoj verziji Dustera, neslužbeno nazvanoj Duster 2,5, koja bi zadržala vanjštinu druge generacije, no preuzela platformu novog Clia pete generacija koja bi trebala biti službeno predstavljena na ovogodišnjem pariškom auto salonu. Tu bi platformu kasnije trebali preuzeti i ostali dacijini noviteti.

Dakako, uvijek je moguće i da je riječ o u potpunosti novom vozilu s kojim bi Dacia proširila svoju ponudu. U tom slučaju, s obzirom na trendove, najveći kandidat bi bio novi kompaktni crossover koji bi se u ponudi smjestio ispod Dustera.

Službenih komentara iz Dacije za sada nema.

Podijeli:
1