Jaguar započeo proizvodnju modela I-Pace

Jaguar započeo proizvodnju modela I-Pace

Jaguar je u austrijskim pogonima Magne Steyr, prema navodima AutoNewsa, započeo proizvodnju svog električnog crossovera I-Pace koji u osnovi predstavlja jaguarov odgovor na teslin Model X. Podsjetimo, ovaj je model najavljen istoimenom prošlogodišnjom studijom u Los Angelesu, a za prvi javni nastup produkcijske izvedbe ćemo vjerojatno pričekati do frankfurtskog auto salona.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

I-Pace se temelji na novoj platformi, a studiju su pokretala dva električna motora, jedan za prednji, a drugi za stražnju osovinu, kombinirane snage 298 kW, odnosno 405 KS te najvećeg okretnog momenta od 700 Nm. Također, tu su i litij-ionske baterije kapaciteta 90 kWh koje bi u produkcijskom modelu trebale omogućiti autonomiju od preko 350 km.

Što se dizajna tiče produkcijski bi model trebao vjerno slijediti studiju, odnosno biti dinamično i moderno dizajniran crossover koji će svojim kupcima ponuditi više no zadovoljavajuću količinu prostora unutar putnike kabine, a što se dijelom može zahvaliti i pogonskom sklopu, odnosno dugačkom međuosovinskom razmaku i kratkim prevjesima.

Spomenuti izvor navodi da će na prva europska tržišta i-Pace stići već do kraja ove godine, odnosno najkasnije početkom iduće.

1