Jaguar sprema električni superautomobil?

Jaguar sprema električni superautomobil?

Kad god se Jaguar i superautomobil nađu u istoj rečenici većina odmah pomisli na konceptni C-X75 koji je ne tako davno skoro stigao do serijske proizvodnje, ali se nažalost od nje u konačnici odustalo. Sada je pak jedan od vodećih ljudi razvoja električnog modela I-Pace, Dave Shaw, izjavio kako bi Jaguar mogao u doglednoj budućnosti ipak proizvesti superautomobil, no ovaj put bi se radilo o električno pokretanom vozilu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kao primjer Shaw je naveo Rimčeve modele te činjenicu kako na električnom sportašu radi i McLaren. Shaw smatra da je velika prednost električnih sportaša vrlo nisko težište, vika razina kontrole isporuke okretnog momenta na svakom kotaču i sl.

Ipak, sportskom električnom Jaguaru se ne treba nadati tako skoro, a glavna prepreka će dakako biti ona financijska te analiza potražnje za jednim takvim vozilom. Na ruku dolaska ovakvog automobila ide činjenica jaguarovog iskustava u Formuli E te modularna platforma modela I-Pace koja može poslužiti kao osnova za različite vrste automobila.

Drugim riječima, moramo se strpjeti i vidjeti u kojem će smjeru Jaguar krenuti s električnom ponudom.

Podijeli:
1