Jaguar radi na hibridnom sportskom modelu snage iznad 550 KS?

Jaguar radi na hibridnom sportskom modelu snage iznad 550 KS?

Jaguar C-X75 (na slici) je trebao biti moderni nasljednik modela XJ220, no u dolasku na tržište se ispriječila kriza. Čini se kako u Jaguaru unatoč tome nikad nisu odustali od ideje lansiranja punokrvnog sportskog automobila koji bi prema navodima Auto Expressa na tržište trebao stići oko 2022.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, spomenuti britanski izvor tvrdi da će dotični novitet nositi naziv J-Type, a za sada nije poznato planira li Jaguar s njim zamijeniti F-Type ili samo dodano proširiti svoju ponudu. U svakom slučaju novitet bi imao središnje smješteni V6 motor koji bi bio dio hibridnog pogonskog sklopa snage preko 550 KS.

Nadalje, V6 motoru bi se pridružila još barem dva električna motora koja bi bila zadužena za pokretanje prednje osovine, što znači kako bi se radilo o modelu s pogonom na sva četiri kotača. Spomenuta snaga je dakle minimum koji bi u Jaguaru htjeli postići s obzirom da konkretne specifikacije još uvijek nisu konkretizirane.

U svakom slučaju u Jaguaru navodno žele automobil koji bi se pokazao i kao odličan izbor za svakodnevnu upotrebu, a moguća je i električna izvedba, no o njoj će odluka biti donijeta tek kasnije.

Podijeli:
1