Jaguar potvrdio J-Pace. Mogući A ili B-Pace

Jaguar potvrdio J-Pace. Mogući A ili B-Pace

Jaguarov veliki SUV F-Pace je veliki prodajni hit koji je na europskim tržištima tijekom prošle godine dosegnuo prodaju od preko 23 tisuće te u SAD-u oko 15.000 prodanih primjeraka. Te brojke su veće od onih modela XE i XF pa stoga ne čudi kako Britanci namjeravaju dodatno povećati svoju ponudu SUV/crossover modela.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Za sada iz Jaguara šute o novitetima, no saznajemo kako su nedavno pozvali članove žiriji izbora za Svjetski automobil godine i dali im “uvid u svoje premium modele za 2020. i nakon nje.” Točnije, članovi žirija ovog prestižnog izbora su dobili uvid u nasljednike modela XE, F-Type te električno pokretanu izvedbu sljedeće generacije modela XJ.

Također, u Jaguaru su ih donekle upoznali s modelom J-Pace. Radit će se o velikom jaguarovom SUV-u koji će biti izravna konkurencija automobilima kao što su Mercedes GLS, BMW X7 i sl. Ovaj veliki SUV će se temeljiti na novoj aluminijskoj platformi MLA koja će uskoro debitirati s novim Land Rover Defenderom.

Već otprije znamo da će ova platforma podržavati konvencionalne i hibridne pogonske sklopove pa se isti mogu očekivati i u J-Paceu. Ova platforma može podržavati i električni pogonski sklop, no za sada nema nikakvih informacija o mogućnosti razvoja i prodaje električnog J-Pacea.

Na kraju dodajmo kako Jaguar namjerava razviti i drugi dio ponude, onaj tzv. ulazni. Naime, pojavili su se izvještaji da se sprema i jedan manji model (možda i dva). Taj bi se automobil u jaguarovoj ponudi smjestio ispod modela E-Pace i nosio bi naziv A ili B-Pace. Čini se kako taj novitet za sada još uvijek nije dobio konačno zeleno svjetlo za proizvodnju.

YouTube MP3 - Hotmail
1