Jaguar osvježio XE – sportska vanjština, novi interijer i tehnička unaprjeđenja

Jaguar osvježio XE – sportska vanjština, novi interijer i tehnička unaprjeđenja

Jaguar je odlučio osvježiti svoj model XE, a facelift je donio novosti na vanjštini, interijeru te ispod kože. Osvježeni XE, prije svega, djeluje agresivnije od svog prethodnika, a za to su zaslužni novi branici, nova LED svjetla sprijeda i otraga i sl. Također, dostupna je daljnja personalizacija vozila kroz razne estetske elemente, nove setove kotača i sl.

Novosti se nastavljaju u unutrašnjosti, a iz Jaugara poručuju da je svaki dio kabine poboljšan u cilju veće udobnosti i komfora te boljeg skladištenja manjih predmeta. Najviše se ističu nova sjedala, novi upravljač i dostupnost infotainment sustava Touch Pro Duo koji ima i niži 5,5-inčni zaslon osjetljiv na dodir.

Jaguar XE također može biti opremljen s 12,3-inčnom digitalnom instrumentnom pločom i novim ClearSight retrovizorom sa širokokutnom kamerom koji vozačima omogućuje “nesmetan pregled prometnice”. Drugi novi dodaci uključuju bežični punjač za pametne telefone i SportShift mjenjač iz F-Typea. Tu je i tehnologija Smart Settings koja “koristi umjetnu inteligenciju kako bi naučila preferencije pojedinih vozača i automatski podešava postavke sjedala, retrovizora, zvuka i klime”.

Za sada je potvrđeno kako će se, ovisno o tržištu, u ponudi nalaziti dva benzinca i jedan dzelaš. Točnije, radi se o 2,0-litrenom turbo 4-cilindričnom motoru snage 184 kW, odnosno 250 KS. Ova izvedba će biti standardno opremljena pogonom na stražnje kotača, no opcijski će biti dostupan i pogon na sva četiri kotača. Potonji će biti standardna oprema kod snažnije izvedbe spomenutog motora koja će razvijati snagu od 221 kW, odnosno 300 KS.

U ponudi će se na europskim tržištima svakako naći i D180 čiji motor razvija snagu od 132 kW, odnosno 180 KS i najveći okretni moment od 430 Nm.

Podijeli:
1