Jaguar Land Rover razvija 3D head-up zaslon

Jaguar Land Rover razvija 3D head-up zaslon

Britanski Jaguar Land Rover radi na razvoju sljedeće generacije head-up zaslona koji bi služio podjednako za infotainment te za povećanje sigurnosti. Naime, ovaj 3D zaslon će projicirati sigurnosna upozorenja (npr. ukazivati na prepreke, izlazak iz vozne trake…), navigacijske upute i sl, a čak će moći i smanjiti negativan utjecaj na preglednost van vozila u situacijama smanjene vidljivosti.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ova tehnologija bi se kombinirala s tzv. proširenom stvarnošću kako bi se slici dodala “dubina”, kako bi se u osnovi, slike “polagale” na cestu ispred vozila. Štoviše, Jaguar Land Rover tvrdi da je tehnologija toliko napredna, da bi u budućnosti putnici mogli gledati 3D filmove na prednjoj armaturi bez potrebe za fizičkim ekranom ili upotrebom 3D naočala.

Razvoj i istraživanje se provodi u partnerstvu s Centrom za naprednu fotoniku i elektroniku (CAPE) na Sveučilištu u Cambridgeu. Također, ova tehnologije čini dio projekta ovog proizvođača pod nazivom “Smart Cabin” koja će koristiti različita rješenja za stvaranje visoko personaliziranog prostora unutar vozila, kako za vozača tako i za putnike.

Podijeli:
1