Jaguar i Land Rover mijenjaju nomenklaturu

Jaguar i Land Rover mijenjaju nomenklaturu

U posljednje vrijeme čini je postalo popularno među proizvođačima promijeniti, odnosno doraditi sustav imenovanja svojih modela. Nedavno smo vas tako izvijestili o promjenama koje planira provesti Audi, a sada stiže vijest o novostima u Jaguar Land Roveru.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Audijev sustav nije među komentatorima i onima koji prate automobilsku industriju naišao na veliko odobravanje jer ga mnogi vide kao bespotrebno kompliciranje. S druge strane čini se kako su JLR-u pronašli bolje i jednostavnije rješenje.

Ukratko, budući modeli pod značkom Jaguara, Land Rovera, uključujući dakako i Range Rover, će nositi oznake putem kojih ćemo lako doznati vrstu pogonskog sklopa koji ih pokreće te njegovu snagu. Primjerice, jedna od izvedbi modela F-Type će nositi oznaku P380 AWD gdje P označava kako je riječ o benzinskom motoru (eng. petrol), 380 označava snagu u konjskim snagama, a AWD je dakako oznaka pogona na sva četiri kotača.

Nadalje, dizelski modeli će imati oznaku D (npr. Jaguar F-Pace D300), a električni oznaku E (npr. Jaguar I-Pace E400), dok će hibridne modele vjerojatno označavati malo slovo “e” na kraju naziva (npr. P300e). Primjena nove nomenklature je praktički već krenula s modelom Range Rover Velar, a uskoro će ju dobiti i drugi modeli s modelnom godinom 2018.

Podijeli:
1