Jaguar J-Pace stiže 2021.

Jaguar J-Pace stiže 2021.

Prošlog tjedna smo vas izvijestili o mogućnosti da Jaguar proširi svoju ponudu SUV-ova još jednim većim modelom, a sada stižu dodatne informacije o ovom vozilu koje navodno još uvijek nije dobilo konačno zeleno svjetlo za proizvodnju, no vrlo je blizu tome.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, britanski Autocar javlja, pozivajući se na insajderske izvore, da su u Jaguar Land Roveru gotovo pa odlučili razviti i proizvesti SUV model veći od F-Pacea koji bi bio izravna konkurencija porscheovom Cayennu i drugim sličnim automobilima. Isti izvor navodi da bi taj model trebao nositi oznaku J-Pace mada službene potvrde još uvijek dakako nema.

Insajderi su izvijestili da bi J-Pace na tržište trebao stići do 2021. te da će se temeljiti na landroverovom Range Roveru, no biti njegova još luksuznija izvedba koja će privući bogatije kupce, posebno na tržištima poput Kine, Rusije ili SAD-a.

Dakle, osnova će mu biti aluminijska platforma, no jaguarov će model biti dulji i širi od Range Rovera te imati nižu podnicu. Interijer će biti prostraniji te opremljen bogatijom i naprednijom opremom. Nadalje, J-Pace bi svojim dolaskom trebao najaviti novu filozofiju jaguarova dizajna, a motorizacija će biti u pravilu preuzeta iz Range Rovera što će uključivati i plug-in hibridni pogonski sklop.

Na kraju dodajmo kako bi F-Pace, najpopularniji jaguarov model sa 70.000 prodanih primjeraka tijekom 2017, sljedeće godine trebao biti temeljito osvježen te dobiti hibridnu izvedbu. Nova generacija je planirana za 2022.

Podijeli:
1