Infiniti QX50: konceptna najava vrlo bliska produkcijskom modelu

Infiniti QX50: konceptna najava vrlo bliska produkcijskom modelu

Infiniti je na detroitskom salonu predstavio najavnu studiju sljedeće generacije modela QX50, ali riječ je i o automobilu koji vjerno najavljuje budući dizajn cjelokupne infinitijeve SUV/crossover ponude.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Što se samog QX50 tiče izvori iz Infinitija su potvrdili kako ne treba biti iznenađen u slučaju da se mnogi elementi i značajke vanjskog i unutrašnjeg dizajna ovog automobila nađu i na konačnom produkcijskom modelu.

U osnovi detroitski QX5 predstavlja evoluciju donekle kutijastog tradicionalnog izgleda s modernim naglascima posebno na prednjem kraju vozila, no općenito ovaj model djeluje vrlo privlačno, profinjeno i elegantno. Unutrašnjost počiva na kvalitetnim materijalima, većoj ponudi prostora te udobnosti i komforu, sa sasvim očekivanim naglaskom na infotainmentu i sigurnosti. Kako i priliči današnjim studijama i ova je opremljena sustavom autonomnog upravljanja koji osigurava samostalnu vožnju automobila na otvorenoj cesti te pomoć vozaču u raznim prometnem situacijama.

Konceptni model pokreće, sasvim produkcijski, 2,0-litreni turbo 4-cilindrični VCT (Variable Compression Turbo) motor snage od 200 kW, odnosno 272 KS te najvećeg okretnog momenta od 390 Nm. Ovaj pogonski stroj može prilagođavati omjer kompresije između 8:1 i 14:1 kako bi vozaču ponudio optimalno podešenje kada je riječ o ekonomičnosti i performansama. U Infinitiju ovim motorom navodno namjeravaju zamijeniti svoj dosadašnji 3,5-litreni V6.

1