Infiniti najavio novi QX80

Infiniti najavio novi QX80

Infiniti je pred skorašnju premijeru objavio teasere novog predvodnika svoje ponude, odnosno nove generacije velikog SUV-a QX80 koji će premijeru imati u studenom na auto salonu u Dubaiju.

Priloženi teaseri otkrivaju da će veliki utjecaj na konačni dizajn ovog vozila, sasvim očekivano, imati konceptni model QX80 Monograph koji je predstavljen ranije ove godine u New Yorku. Ukratko možemo očekivati vozilo upečatljivih dimenzija i vizualnih značajki. Nadalje, unatoč veličini i robusnosti novi QX80 bi trebao biti skladnog i modernog dizajna te fluidnih i skladnih linija.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Interijer bi također trebao biti temeljito dorađen, a uz pregršt prostora i kvalitetnih materijala može se očekivati bogata i napredna oprema s posebnim naglaskom na infotainmentu i sigurnosnim sustavima. Teaseri otkrivaju i 22-colne kotače, a standardnu opremu bi trebao činiti i prilagodljivi ovjes koji će osigurati veću udobnost i sigurnost.

Nova će se generacija navodno temeljiti na dorađenoj izvedbi platforme prethodnika, a slično će vrijediti i za motorizaciju. Službenih potvrda tih navoda još uvijek nema, no to bi značilo da će novu generaciju također pokretati 5,6-litreni V8 snage 405 KS i najvećeg okretnog moment od 560 Nm uparenog sa 7-stupanjskim automatskim mjenjačem. Također navodno postoji mogućnost proširenja ponude turbo V6 motorom.

Podijeli:
1