Hyundaijev subkompaktni crossover stiže 2018.

Hyundaijev subkompaktni crossover stiže 2018.

Hyundai bi uskoro na tržišta trebao lansirati novi SUV, a radit će se o manjem tzv. subkompaktnom crossoveru koji će biti konkurencija nissanovom Jukeu i mnogim drugim sličnim automobilima koji su sve popularniji.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prema navodima insajdera, velik utjecaj na vanjski dizajn ovog modela će imati konceptni Intrado (na slici) predstavljen još 2014. na tadašnjem ženevskom salonu. Drugim riječima, bit će riječ o izgledom slobodnijem i vrlo moderno dizajniranom vozilu namijenjenom prvenstveno mlađim kupcima.

Dakako, linije i značajke studijskog modela će biti nešto ublažene pa možemo očekivati veliki utjecaj Tucsona, kao i modela i30 te i20. To pak posebno vrijedi za uređenje interijera, motorizaciju (npr. turbo 1.0 i 1.4, 1.4 i 1.6 CRDi) i sl. Također, očekuje se kako će novi crossover biti dostupan s pogonom na prednje te na sva četiri kotača, kada smo se dotakli tehnikalija recimo i kako će se ovaj automobil B segmenta temeljiti na platformi modela i20.

Konačni naziv novog hyundaijevog modela još uvijek nije poznat, a službena premijera bi se trebala održati prije kraja ove godine. Prodaja će započeti u prvoj polovini 2018, a do kraja iste bi Hyundai navodno trebao predstaviti još jedan i to manji crossover iz A segmenta.

Podijeli:
1