Hyundai za Ženevu priprema električni koncept Prophecy

Hyundai za Ženevu priprema električni koncept Prophecy

Konceptni automobil Prophecy nastao je u pogonima Hyundaija, odlikuje se sportskim dizajnom i aerodinamikom, a više o njemu doznat ćemo početkom ožujka

Za nešto više od dva tjedna počinje Geneva Motor Show, jedan od najznačajnijih sajmova u svijetu automobila. Hyundai će na njemu predstaviti konceptni električni superautomobil nazvan Prophecy, što su najavili kratkim teaser videom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Izrađen u skladu s kompanijskom filozofijom “senzualnosti u sportskom obliku” (Sensuous Sportiness), ovaj koncept utjelovljuje oblu siluetu i graciozne linije koje se protežu preko širokog stražnjeg kraja – poručuju iz korejske kompanije. Time je postignuta izvrsna aerodinamika koju pospješuje i stražnji integrirani spojler.

Model će se isticati i stražnjim “pixel” LED svjetlima koja će spojler i stražnji kraj automobila gotovo pa pretvoriti u ekran.

Naravno, ovaj superautomobil bit će na 100% električni pogon. Imajući na umu da je Hyundai jedan od ulagača u Rimac Automobile, i da su već ranije najavili zajednički razvoj novog sportskog automobila, za očekivati je da je kompanija iz Svete Nedelje imala svoje prste u razvoju pogonskog sustava za Prophecy. Više o svemu doznat ćemo 3. ožujka, za kada je u Ženevi zakazana promocija Hyundaijevog “proročanstva”.

YouTube MP3 - Hotmail
1