Hyundai sprema još sedam novih SUV automobila do 2020.

Hyundai sprema još sedam novih SUV automobila do 2020.

Prije neki dan smo vas izvijestili kako Hyundai razmatra mogućnost lansiranja još jednog, manjeg crossovera A segmenta, a sada je stigla potvrda kako je to samo jedan od čak sedam SUV/crossover noviteta koje ovaj korejski proizvođač namjerava ponuditi tržištu do 2020.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Svi ovi noviteti neće biti dostupni na svim tržištima na kojima je Hyundai prisutan, a Korejci su potvrdili da će ove modele pokretati svi dostupni pogonski sklopovi, uključujući benzinske i dizelske motore te električne i hibridne pogonske skopove, a isto vrijedi za gorive ćelije.

U Hyundaiju napominju kako će uskoro imati jednu od najraznovrsnijih ponuda crossovera i SUV-ova, kako kada je riječ o spomenutim pogonskim sklopovima tako i kada je riječ o njihovoj veličini. Jedan od najzanimljivijih noviteta je svakako električna izvedba modela Kona koja bi prema svemu sudeći trebala debitirati sljedeće godine na ženevskom auto salonu s autonomijom od oko 380 km.

Nedugo nakon toga na tržištu će se pojaviti i SUV pokretan gorivim ćelijama, a taj će se model moći pohvaliti autonomijom od preko 800 km.

Podijeli:
1