Hyundai predstavio karavanski i30 Wagon

Hyundai predstavio karavanski i30 Wagon

Sukladno ranijoj najavio Hyundai je objavio prve fotografije i podatke o karavanskoj izvedbi nove generacije modela i30 koja će službenu premijeru imati na predstojećem ženevskom auto salonu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Riječ je o modelu i30 Wagon koji je 245 mm dulji od standardnog hatchbacka, a s obzirom kako su prednji kraj i međuosovinski razmak identični jasno je da je sva dodatna duljina otišla u prtljažnik, odnosno da će se pozitivno odraziti na obujam istog. Točnije, zapremina prtljažnika ovog automobila će iznositi 602 dm3 (395 dm3 u hatchbacku), odnosno 1650 dm3 s preklopljenim naslonima stražnje klupe. Obje brojke smještaju i30 Wagon u sam vrh odnosnog segmenta.

Oprema i ponuda motora se ne bi trebala razlikovati u odnosu na hatchback, a recimo kako bi europskim kupcima trebali biti dostupni novi 1,4-litreni turbobenzinski motor snage 140 KS. Ulazni će model činiti onaj pokretan atmosferskim 1.4 motorom snage od 100 KS, a iznad njega će se u ponudi nalaziti i 3-cilindrični 1.0 turbo snage 120 KS. Ljubitelji dizelaša će moći izabrati između tri verzije 1,6-litrenog turbo pogonskog sklopa snage 95, 110 i 136 KS. S njima će se moći upariti standardni 6-stupanjski ručni te automatski 7-stupanjski mjenjač s dvije spojke.

Prodaja ovog automobila na europskim tržištima će krenuti u drugoj polovici ove godine.

YouTube MP3 - Hotmail
1